Oplever du problemer, eller har ideer til forbedring i det fysiske eller psykiske arbejdsmiljø, skal du kontakte din nærmeste leder, eller arbejdsmiljørepræsentanter (AMIR).

Arbejdsskader

  • Hvis du er kommet til skade er det vigtigt at kontakte dine kollegaer og få den hjælp/behandling, du har brug for.
    • Du skal kontakte din AMIR eller nærmeste leder, så skaden kan blive indberettet, helst indenfor 9 dage.
    • En stikskade er også en arbejdsskade, der skal indmeldes.

Nærvedulykker:

  • En nærved-ulykke er en ulykke som ikke skete fordi du var heldig. Det vil sige, at det var en tilfældighed der var skyld i at ulykken ikke ramte.
    • Du skal kontakte din AMIR eller nærmeste leder, så der kan blive foretaget en risikovurdering af hændelsen.

Vold og trusler:

  • Hvis du bliver udsat for psykisk og/eller fysisk vold eller trusler om vold, er det vigtigt at du fjerner dig fra den pågældende patient og søger hjælp ved dine kollegaer. Kan du ikke komme væk skal du råbe om hjælp.
    • Forsøg aldrig at tilbageholde patienter, som vil gå eller som er aggressive. Sørg for at have en flugtvej bag dig og kom i sikkerhed.
    • Vold og trusler om vold – både fysisk og psykisk – skal indberettes, via din AMIR eller nærmeste leder.

Psykisk arbejdsmiljø:

I KDA vægter vi det psykiske arbejdsmiljø højt.

Krænkende adfærd, som eksempelvis mobning accepteres ikke. Det er mobning når en person gentagne gange udsættes for sårende eller nedværdigende handlinger, som han eller hun ikke kan forsvare sig imod. Eksempler kan være grove drillerier, sladder eller latterliggørelse af holdninger eller udseende, at ignorere personer eller udelukke dem fra fællesskabet.

Det er et fælles ansvar at sætte en stopper for mobning. Alle har derfor ret og pligt til at orientere om medarbejdere eller ledere der udviser krænkende adfærd. Samtidig har vi hver især ansvar for selv at medvirke til at forebygge eller løse situationer præget af mobning eller alvorlig konflikt.

Arbejdspladsbrugsanvisning (ABV)

Alle kemiske produkter du finder i skabe i de forskellige teams, har en brugsanvisning i hvad du skal gøre hvis du kommer til skade/spilder/får det i øjnene/på huden. Disse brugsanvisninger kan findes på Retox.dk. Du vil få en introduktion til siden ved din lokale AMIR.

Arbejdspladsvurdering (APV) og MedarbejderTilfredshedsUndersøgelse (MTU)

APV er et redskab til at kortlægge, prioritere og løse arbejdsmiljøproblemer i KDA. APV udføres med forskellige metoder i den enkelte teams, nogle anvender spørgeskemaer andre cafémøder.

APV udarbejdes hvert andet år.

Hvert andet år (de år, der ikke udarbejdes APV), sendes et link via din arbejdsmail om det psykiske arbejdsmiljø (MTU). Undersøgelsen er anonym, og behandles på team-niveau.

Brand

Hvert år skal du gennemføre e-læringskurset Brandskolen via Plan2Learn. Du tilmeldes automatisk kurset.

Du har ligeledes mulighed for at deltage i praktisk træning, hvor brandudstyret afprøves. Tilmelding sker via Plan2Learn. Derudover vil du blive introduceret til den lokale beredskabsplan af din lokale AMIR.